Hello Followers

Pengumuman Penting !

BLOG INI AKAN BERPINDAH KE http://naimphotoblog.blogspot.com . SEKIAN TERIMAKASIH

BERSIH 2.0

Urutan peristiwa pra-perhimpunan BERSIH:
- PERKASA dan pemuda UMNO ingin berhimpun sekali.
- Bangunan pejabat PKR diancam untuk dibakar.
- Hukum pengharaman perhimpunan BERSIH dikeluarkan.
- 3 juta pesilat ingin diturunkan.
- Penemuan polis dengan barang berkaitan komunis dan senjata?
- Perhimpunan tak dibenarkan di jalanan.
- Kemudian, perhimpunan tak dibenarkan dibuat di Stadium Merdeka.
- Lebih dari 100 orang ditangkap sebelum perhimpunan dimulakakan.
- Jalan disekat di seluruh ibu negara. Dan mcm2 lagi...

Sebenarnya negara huru-hara angkara siapa?
*credit to Muhammad Azam

Perhimpunan ni diadakan di negara negara lain jugak .
*Melbourne
*Taiwan
*Korea
*China

MELBOURNE


 KOREA



MALAYSIA


Gambar diperoleh drpd :
KamiBenciSaifulBukhari
CuriCuriWangMalaysia
Bersih[OFFICIAL]

Nak tahu ? aku tak suka pihak berkuasa :3
Pada pendapat aku , kalo dieowg tak start dulu , rusuhan takkan berlaku .
mana janji PM nak bagi stadium ?
last2 apa yang dapat ? Polis , FRU duk block jalan .
sekarang sape yang susah kan rakyat ?

Memang ramai yang tak setuju dengan BERSIH ni , tapi fikir la
Cube tgk rakyat yang turun berhimpun
Cube tgk Dieowg cmne
Cube banding kan dgn kerajaan

Ape yang aku tgk di Facebook , ramai yang duk hina2 BERSIH
tapi hakikat nya ? dieowg tak tahu ape yg dieowg post kan kat status tu .
Kenapa kerajaan kejam sgt sedangkan YDP agong faham tentang rakyat jelata ?
Kenapa nak tentang BERSIH ni ? Kerajaan takut ?
Kenapa Pemimpin Pembangkang berani turun padang ? Sanggup gadai nyawa demi rakyat .
Nak tahu ? Kesian DSAI , dah masuk hospital .
Nak tahu ? Kesian Haji Hadi sampai cedera ?
A. Samad Said pun turun padang .

Perhimpunan BERSIH ni , lebih berpuluh puluh ribu orang , maybe cecah setengah juta yang turun tadi .
PERKASA ?  PATRIOT ? 300 orang pun tak sampai . buat macam2 alasan .
Rakyat sekarang dah pandai , bukan macam dulu , diperbodohkan .
Kalo korg tgk TV3 , bace Utusan Melayu , mmg la dpt info , tp betul ke ?
yang buruk dari dieowg , mane nak ada dalam media tu sume .
cube research sdiri dalam internet , mcm2 korang akan jumpa .
percaya la .

1 comment:

  1. nice blog... have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

    ReplyDelete

Minta Tunjur Ajar Dari Semua , Please Comment :)